‘Rollend’ door Nieuw-West met foodblogger Mooncake

Hoogstins2024

Onder de naam Mooncake blogt Jonneke de Zeeuw over ‘verborgen culinaire parels’. Ze organiseerde al foodtours in de Indische Buurt, maar vanaf september leidt ze lekkerbekken ook rond in Nieuw-West.

Jonneke de Zeeuw is altijd op zoek naar culinaire plekken die volgens haar onderbelicht zijn; ‘verborgen culinaire parels’, dáár gaat haar hart sneller van slaan. Op haar blog Mooncake.nl zet ze deze super smakelijke schatten vól in de schijnwerpers. Ze schrijft er artikelen over en maakt video’s waarin talloze kleine, bijzondere ondernemers een erepodium krijgen. Daarnaast geeft ze speciale tours waarin ze foodies de weg wijst naar véél lekkers en ze hen flink laat proeven. Sterker nog: volgens haar gaan ze na afloop ‘rollend’ naar huis. Deze foodtours gaf ze al in de Indische Buurt. Maar binnenkort geeft ze ook tours in Nieuw-West en kun je haar boeken op 14 sep, 12 okt, 9 nov of 14 dec (75 euro per persoon).

Syrische patissier
De tour duurt zo’n drie uur en begint om 11 uur. Het aantal plaatsen is beperkt, want Mooncake houdt het naar eigen zeggen graag intiem. Maak je op voor een strooptocht langs onder meer Poolse cheesecakes, Hollandse gehaktballen, Surinaams-Javaanse rames, een Chinees ontbijt, dim sum en avocado- en zuurzakshakes! Enkele tipjes van de sluier: de Turkse zoetigheden van Şerifoğlu liggen ook op de route, net zoals de kunstwerkjes van Alsham Delights, de enige Syrische patissier van Amsterdam.
Tickets en meer info: mooncake.nl.

 

DeWestkrant