Bistro met lokale biertjes bij Plein ’40-’45

Eigen Haard schreef een competitie uit voor dit horecapand (foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

In het pand waarvoor verhuurder Eigen Haard onlangs een ondernemer zocht, komt een bistro die gerechten serveert met lokale producten en leveranciers. De naam: Bistro ’40-’45.
Eigen Haard en het stadsdeel hadden in april een competitie uitgeschreven voor het pand op de hoek van de Burgemeester de Vlugtlaan, tegenover het marktplein. Rond Plein ‘40-’45 zijn veel horecazaken, maar het stadsdeel vond dat die (te) veel op elkaar lijken. Het aanbod bestaat vooral uit Turkse en Marokkaanse grillrestaurants en fastfood.
Omdat Eigen Haard ervan uitgaat dat bewoners het beste weten wat er bij ze past, mochten zij dus meebeslissen over de ondernemer die erin zou komen. Het concept van de bistro werd uit meer dan zeventig ondernemersplannen gekozen. De nieuwe eigenaar Andrew el Safoury wil dan ook dat iedereen uit de buurt zich hier welkom voelt.
Het is de bedoeling dat de bistro gerechten gaat serveren met ingrediënten uit de Tuinen van West en vlees en brood betrekt van de lokale slager en bakkerij. Ook komt er in de bistro bier op de tap van de lokale brouwerij De 7 Deugden.