Sloterdijk en Haven-Stad in beeld voor erotisch centrum

Enge Kerksteeg op de Wallen. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De gemeente heeft negen mogelijke locaties gekozen voor een erotisch centrum buiten de Wallen. In West gaat het om twee plekken in het gebied Sloterdijk en een plek in de toekomstige nieuwbouwwijk Haven-Stad. 

Het zal gaan om zowel werkplekken voor sekswerkers achter een raam als om sekswerkers die hun klanten via internet werven, aldus de gemeente. In het nieuwe erotisch centrum komt ook horeca en erotisch entertainment. Bij marktpartijen wil de gemeente peilen wat zij vinden van de voorgestelde plekken en het programma van eisen. 

Positie sekswerkers
Het nieuwe erotisch centrum moet bestaan uit kwalitatief hoogwaardige werkplekken die ook de positie van sekswerkers verbeteren, aldus de gemeente. Ook moet zo ondermijning, drukte en overlast op de Wallen worden tegengegaan.

Geschikte gebieden
In het najaar zal ‘een beperkt aantal geschikte gebieden’ van de huidige negen locaties overblijven. Dit na bespreking in de gemeenteraad. Voor de marktconsultatie nodigt de gemeente projectontwikkelaars, exploitanten van sekswerkplekken en erotisch entertainment, sekswerkers en hun belangenbehartigers, beleggers, financiers, architecten, adviseurs en hoteliers uit. 

DeWestkrant