Obesitaskliniek opent de deuren op Sloterdijk

Het Orlyplein op Sloterdijk waar de kliniek zich heeft gevestigd. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Aan het Orlyplein naast station Sloterdijk wordt vanmiddag de Obesitaskliniek officieel geopend. Het gespecialiseerde behandelcentrum begeleidt patiënten met ernstig overgewicht die een maagverkleinende operatie hebben ondergaan in OLVG West. Het doel is leefstijlverandering. 

De kliniek was eerder gevestigd in OLVG West. Maar door de grote toeloop van patiënten -mede als gevolg van het faillissement van MC Slotervaart- was er te weinig ruimte voor kliniek. Het centrum begeleidt patiënten gemiddeld anderhalf jaar rondom de operatie met diëtisten, psychologen en fysiotherapeuten.

“Het is heel belangrijk dat er ook een leefstijlverandering plaatsvindt”, zegt vestigingsmanager Anouk Nooteboom. “We proberen te voorkomen dat iemand na de operatie terugvalt in het oude patroon.” Nooteboom is heel tevreden over de nieuwe plek. “Vanaf station Sloterdijk is het maar drie stappen en je bent er.” 

Het centrum is onderdeel van de Nederlandse Obesitas Kliniek. Nooteboom verwacht dat er op jaarbasis zo’n 1200 patiënten behandeld zullen worden. Deze patiënten zullen dus voor- en na de operatie door de kliniek op Sloterdijk worden begeleid. Volgens cijfers van het CBS heeft 13,9% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder obesitas.