’Gevel kapel niet slopen’

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

De gevel van de Magdalenakapel in de Spaarndammerstraat moet blijven staan. Dat is de inzet van stadsdeel West bij overleg met de ontwikkelaar die het pand heeft gekocht. Die wil daar volgens buurtbewoners woningen gaan bouwen.

De buurt en het stadsdeel vrezen dat het beeldbepalende pand gaat verdwijnen. De voormalige kapel heeft geen monumentale status, waardoor het erop lijkt dat het gebouw kan worden gesloopt op basis van een simpele melding.

Buurtbewoner Joost Vermeulen sloeg hierover dinsdag alarm als inspreker bij de bestuurscommissie West. Nadat de katholieke kerk het pand vorig jaar verkocht aan een beleggingsmaatschappij, is het volgens hem weer doorverkocht. ’Dat is gewoon speculatie’.

Stadsdeelvoorzitter Gerolf Bouwmeester heeft er inmiddels in een gesprek met de ontwikkelaar op aangedrongen dat in ieder geval de gevel blijft bewaard. ’’De ontwikkelaar stond daar niet afwijzend tegenover.’’ Volgens Bouwmeester zal de ontwikkelaar de plannen na de zomer voorleggen aan het stadsdeel en de buurt.