Wandelingen door Baarsjes en BoLo

(foto: Mildred Theunisz)
Hoogstins2024

Buurtfotograaf Mildred Theunisz -bekend van Mensen van West– zette twee rondwandelingen door Bos en Lommer (5 km) en De Baarsjes (7,5 km) uit. Ze doopte die de 8 van West: twee lussen door beide buurten, met als start- en eindpunt Terrasmus in het Erasmuspark en maakte er een mooie wandelkaart van, geïllustreerd met foto’s.

Onderweg wordt de wandelaar gewezen op gebouwen en andere wetenswaardigheden, maar natuurlijk ook op leuke cafeetjes en restaurants om even uit te rusten. Niet alleen een aanrader dus voor nieuwkomers om kennis te maken met hun buurt, maar ook een must voor wie al lang in De Baarsjes of Bos en Lommer woont

Door de route ziet de wandelaar namelijk ineens dingen waar je normaal hard voorbijfietst: een mooie gevelsteen of interessant kunstwerk bijvoorbeeld. Of maak je kennis met de geschiedenis van een markant gebouw: wie het heeft ontworpen en waartoe het heeft gediend.

De Acht van West is ook verkrijgbaar in het Engels: leuk dus voor toeristen. Je kunt de kaarten kopen bij Deli-Caat aan de Admiralengracht, Terrasmus en De Nieuwe Boekhandel of via de website van Bolo Cards en Maps. 

DeWestkrant