EK Atletiek in West

(foto: Martine de Vente)
BoLoSpringforKids

Zo’n zandbak is natuurlijk bedoeld om in ver te springen, maar je kunt er ook op skateboarden. Door de hele stad heeft de gemeente voor het EK Atletiek (6-10 juli in het Olympisch Stadion) zogenaamde spectaculars aangelegd, waar je zelf je atletiek-skills kunt oefenen.

Deze verspringbak in het Frederik Hendrik-plantsoen is de enige in West. In Nieuw-West zijn er nog een paar spectaculars, zoals een sprintbaantje op Plein ’40-’45.

In het kader van de atletiekkampioenschappen heeft de gemeente ook nieuwe markeringen gemaakt voor hardlooproutes, met zilverkleurige punaises om de twintig meter.op diverse locaties. In West komen met name beginners aan hun trekken, in het rondje Erasmuspark (0,5 km) of Erasmusgracht (1,5 km).

Gevorderden lopen een Rondje Sloterplas (6 km) of het Brettenpad (van ingang Westerpark tot Haarlemmerliede, 10 km). Het is de bedoeling dat je deze rondjes zonder onderbrekingen (oversteken, stoplichten) loopt. Wie het Brettenpad loopt, moet wel z’n OV-chip meenemen om weer terug te kunnen.

Wie op het Frederik Hendrikplantsoen wil verspringen, moet wel even opletten. De bak blijkt niet helemaal hufterproof te zijn. Een van de stoeptegels aan de hoeken is er al uit gesloopt.

 

Doneer