Kantoor Sloterdijk weer gewild

Hoogstins2024

De kantorenmarkt verkeert al jarenlang in crisis, maar op Sloterdijk lijkt het keerpunt bereikt. Softwarebedrijf VidiGo trekt in Bèta Building aan de Naritaweg. Daarnaast heeft een flex-huurder daar een contract getekend voor de laatste beschikbare vleugel, waarmee de ruim vijfduizend vierkante meter kantoorruimte in het gebouw weer volledig is verhuurd.

Afgezien van de moderne faciliteiten van het kantoorgebouw, speelt ook de verbetering van het stationsgebied Sloterdijk een rol. Dat zegt Robbert ter Weijden, commercieel medewerker bij een van de eigenaren van Bèta Building, Vastgoed Beleggingsmaatschappij Van Wettum.

Horeca

Het kantorenpark is levendiger geworden, nu een aantal panden is omgezet in hotels. Het stationsplein is opnieuw ingericht en recentelijk is er nieuwe, hippe horeca neergestreken, zoals Bret. Ook zijn er plannen voor woningen en studentenwoningen.

Boodschappen

’’De tijd van grote kantorenparken is voorbij’’, zegt Ter Weijden. ’’Bedrijven en hun medewerkers vinden het belangrijk om op een plek te zitten waar je in de buurt een broodje kunt eten, of alvast wat boodschappen kunt doen. De toekomst zit in het combineren van kantoren met woningen of tijdelijke woningen, winkels en horeca. Deze ontwikkelingen op Sloterdijk, gecombineerd met een aantrekkende markt en een goed kantoorpand, betalen zich uit.’’

Glasvezel

Kwaliteit speelt een belangrijke rol bij het verhuren van kantoorruimte, aldus Ter Weijden. ’’Bèta Building is een van de meest hoogwaardige kantoorgebouwen in de omgeving. We hebben onder andere een goede glasvezelverbinding, een verhoogde vloer zonder kabels op de grond, oplaadpunten voor elektrische auto’s en een energielabel A. Dit sluit goed aan bij de behoeften van onze huurders.’’ In Bèta Building zijn vooral ICT-bedrijven gehuisvest.

DeWestkrant