Run op zelfbouw Sloterdijk

Sloterdijk Centrum wordt het hart van een wijk met kantoren én woningen (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Voor één zelfbouwkavel op Sloterdijk hebben zich 35 bouwgroepen gemeld. Door loting wordt vanmiddag bepaald welke vijf zelfbouwgroepen verder mogen in het selectieproces. Op het stuk grond vlakbij het NS-station is plaats voor 25 tot veertig woningen.

Kavel N Blok 4 is de eerst zelfbouwkavel op Sloterdijk, dat wordt getransformeerd in een gemengd woon- en werkgebied. Door nieuwbouw en transformatie van kantoren worden de komende tien jaar zo’n 1500 woningen aan het gebied toegevoegd. Een deel kan worden gerealiseerd door zelfbouwers.

De vijf groepen die vandaag via loting worden geselecteerd, moeten meer inhoudelijke documenten gaan overleggen. Daarin onder meer hun motivatie en een risicoanalyse. De bouwgroepen zullen ook door middel van interviews worden getest op criteria als duurzaamheid, architectonische uitstraling van het gebouw en de invulling van voorzieningen in de plint.

Op basis van de documenten en de interviews wordt eind februari 2017 bekend gemaakt welke bouwgroep aan de slag mag. De bouw kan dan starten vanaf zomer 2018. Van de 35 bouwgroepen zijn er overigens inmiddels twee afgevallen omdat het inschrijfformulier niet compleet was of het aantal leden onvoldoende.

DeWestkrant