Westerpark wordt XL

Het Westerpark leent zich uitstekend voor een herfstwandeling. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De gemeente onderzoekt de mogelijkheden om het Westerpark te vergroten. Dit als onderdeel van de ontwikkeling van Haven-Stad, het woensdag bekendgemaakte plan om minimaal 18.000 woningen in het havengebied te bouwen. Want als Haven-Stad er komt, dan zal het Westerpark -straks Groot Westerpark– daar middenin komen te liggen.

Over hoe het park vergroot gaat worden, is de gemeente niet heel duidelijk. “Per deelgebied stemmen we met de huidige stakeholders en gebruikers af op welke manier het deelgebied optimaal benut kan worden als onderdeel van het park”, zo schrijft de gemeente.

In ieder geval zijn er plannen om de volkstuinen -onderdeel van het park- het hele jaar open te stellen voor publiek. Nu gaan de hekken op de beide parken in de winter dicht. De druk op het Westerpark wordt nu al groter, omdat aan de Haarlemmerweg en op Sloterdijk ook al nieuwe woningen zijn gepland.

Het Groot-Westerpark krijgt een netwerk met voet- en fietspaden die de verschillende onderdelen met elkaar gaat verbinden: het ‘kleine’ Westerpark, het Westergasterrein en straks dus ook de volkstuinen.

Hier kun je zien waar Haven-Stad en het Westerpark komen te liggen.