Protest tegen short stay

Bewoners van de Zeeheldenbuurt hebben dinsdagavond tweehonderd protesthandtekeningen overhandigd aan stadsdeel West. Zij willen verhinderen dat er in drie pakhuizen aan de Zoutkeetsgracht 32 short stay appartementen komen. Omwonenden vrezen geluidsoverlast en aantasting van uitzicht en privacy.

De bouwvergunning is in 2010 verleend, maar de bewoners van omringende koop- en huurwoningen zeggen dat zij hierover niet op de hoogte waren. Zij vragen het stadsdeel om de plannen terug te draaien.

”Iedereen in de buurt is tegen short stay in de pakhuizen”, aldus een bewoonster. ”We zijn speciaal in deze buurt gaan wonen omdat die zo kindvriendelijk is.” Zij vreest lawaai door openstaande ramen en deuren. Ook verwacht ze hinder doordat de tijdelijke bewoners van de appartementen buiten aan de achterkant gaan roken, praten en bellen. ”We zijn er helemaal kapot van.”

Gerolf Bouwmeester, voorzitter dagelijks bestuur van stadsdeel West, zegde toe dat hij zal uitzoeken hoe de vergunningverlening is verlopen. Bewoners en bestuurscommissie zullen hierover per brief worden ingelicht, aldus de D66-bestuurder.