Meer nachtleven in West 

Stationsplein Sloterdijk. Het nabijgelegen Ven is straks 24 uur per dag open. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Twee nieuwe horecagelegenheden in West mogen straks 24 uur open blijven: Nachtlab en Ven Amsterdam. Het aantal uitgaansgelegenheden in de stad dat de hele nacht open mag blijven, komt daarmee op negen. Vijf daarvan zijn in West en Nieuw-West.

Nachtlab is gevestigd in de Elementenstraat en richt zich op een breed spectrum aan elektronische muziek. Ven Amsterdam is het nieuwe complex van hotel, horeca en casino dat komt in het voormalige KPN-kantoor op Sloterdijk. Nachtlab en Ven mogen zelf hun openingstijden gaan bepalen.

In West kreeg eerder De School al een 24-uursvergunning. In Nieuw-West gaat het om Radion en De Koning Party Events. In Noord mogen de A’dam Toren, Tolhuistuin en De Overkant de hele nacht openblijven. In Oost is dat DOKA in het Volkshotel.

Na een oproep van de stichting Nachtburgemeester Amsterdam kwamen er tientallen plannen binnen voor 24-uursconcepten. In samenspraak met experts van de gemeente zijn Nachtlab en Ven Amsterdam geselecteerd. Zij mogen hun plannen om het nachtleven een impuls te geven verder uitwerken.

DeWestkrant