Bierbrouwerij op Westergasterrein

Hoogstins2024

Er zijn plannen voor een bierbrouwerij met proeflokaal op het terrein van de Westergasfabriek. Onder de naam Troost Westergas is een vergunning aangevraagd voor de Pazzanistraat 27 (foto, ingang rechts). Directeur Jorrit Lootsma bevestigt desgevraagd de plannen, maar wil er verder nog niet veel over kwijt.

Lootsma is een van de initiatiefnemers van het populaire café Kostverloren aan de Tweede Kostverlorenkade. Ook is hij betrokken bij brouwerij Troost aan het Cornelis Troostplein in De Pijp. Daar worden bieren gebrouwen als Troost Blond, Weizen, Tripel, Bok en I.P.A. Bezoekers kunnen er ook eten. Op de kaart staan onder meer hamburgers, steak frites en flammkuchen.

Kleinschalig en ambachtelijk bierbrouwen is sterk in opmars. Nadat de biermarkt lang werd gedomineerd door reuzen als Heineken en Grolsch, openen steeds meer kleine brouwerijen de deuren. In Amsterdam waren Brouwerij ’t IJ en De Prael voorlopers. De stad ontwikkelt zich tot een paradijs voor bierliefhebbers, met straks ook een brouwerij in West. De openingsdatum is nog niet bekend.

DeWestkrant