Bouw Spaarndammertunnel begonnen

Hoogstins2024

Graafmachines wroeten in de grond naast de Spaarndammerbuurt. De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de Spaarndammertunnel zijn begonnen. Omwonenden moeten rekening houden met hinder. Vooral het aanbrengen van damwanden kan vanaf volgende maand lawaai veroorzaken.

Omwonenden werden woensdagavond over het grote project geïnformeerd tijdens een inloopavond in Strand West. Daar hingen gedetailleerde kaarten en waren deskundigen aanwezig voor uitleg.

Informatiebijeenkomst Spaarndammertunnel

De tunnel wordt aangelegd langs de Spaarndammerdijk en Tasmanstraat. Door de tunnel moet de Spaarndammerbuurt straks met de nieuwe woonwijk Houthaven één buurt gaan vormen. Het drukke doorgaande verkeer zal naar verwachting vanaf medio 2017 ondergronds worden geleid.

Op het dak van de tunnel komt een park met de omvang van ongeveer twee voetbalvelden. Omwonenden zullen worden betrokken bij het ontwerp van dit Dijkpark. De tunnel krijgt twee rijbuizen. De tunnelmonden komen ter hoogte van de Oostzaanstraat en de Pontsteiger. De werkzaamheden worden uitgevoerd door bouwbedrijf Max Bögl, ook bekend van de aanleg van de Noord-Zuidlijn.

Meer informatie: www.houthaven.nl