Stormloop op zelfbouw De Hallen

Hoogstins2024

Voor zelfbouw bij De Hallen bestaat enorme belangstelling. Maar liefst 82 bewonersgroepen hebben zich gemeld voor de vijf zelfbouwkavels aan de Bilderdijkkade. De vijf groepen die mogen gaan bouwen, krijgen dit volgens projectmanager Koen Everts van stadsdeel West waarschijnlijk deze week te horen.

Het project is bedoeld voor groepen burgers die gezamenlijk een grachtenpand willen bouwen om in te wonen en in te werken. Particulieren krijgen voorrang op professionele ontwikkelaars. De belangstelling bleek enorm, hoewel de kavels rond de 1,5 miljoen euro per stuk kosten. Daar komen de kosten voor het ontwerp en de bouw van het pand bovenop.

De 82 groepen die zich inschreven, vertegenwoordigen ruim 670 potentiële bewoners. Uiteindelijk hebben er volgens Everts 78 deelgenomen aan een loting. De groepen die overbleven, mochten door naar een schriftelijke fase. Vervolgens is op basis van gesprekken een nieuwe schifting gemaakt, het wachten is nu op de definitieve keuze.

Een van de kavels is bestemd voor een groep senioren of andere groepen die hulp of zorg nodig hebben om zelfstandig te wonen. Van de vijf belangstellende groepen bleven er twee over, die volgens Everts beide bestaan uit ’roze’ 55-plussers.

DeWestkrant