Hangen in de Vondelgym

Hoogstins2024

‘En dertig, twintig, tien en… los’. Hangen is blijkbaar ook een sport. In ieder geval is het onderdeel van de crossfit training in de gloednieuwe Vondelgym. Woensdag gaat die officieel open, vanaf twee januari draaide de sportschool op proef.

Er zijn per dag zeven crossfittrainingen (combinatie van gewichtheffen, gymnastiek en atletiek in een trainingsvorm) en vijf ‘zak’trainingen (kickboksoefeningen op een bokszak). Buiten -uiteraard in het Vondelpark- heeft Vondelgym een hardlooptraining en bootcampclub. Dat allemaal zeven dagen per week, van zeven uur in de ochtend tot elf uur ’s avonds. Wie gewend is aan aerobicklasjes, een sauna en gewichtheffen in de sportschool is dit even iets anders, legt een van de eigenaren Marvin Michel uit.

De Vondelgym brengt volgens hem namelijk iets dat andere sportscholen missen, namelijk training en begeleiding in combinatie met wat entertainment. Want, zo vindt hij: “De rem mag er ook wel eens op.” Het moet –met andere woorden- wel leuk blijven. Vandaar ook dat de trainingen in een groep gebeuren, maar dan wel ieder volgens een eigen schema.

Marvin Michel

Als ander voordeel van gymmen in de sportschool aan de Overtoom is dat het de hele dag door kan en dat voor een middenprijs van € 60 per maand. Een abonnement is –en dat mag velen als muziek in de oren klinken- per maand opzegbaar.

Dat de sportschool van meet af aan goed loopt, is volgens Marvin Michel te danken aan het feit dat de vijf ondernemers die zijn begonnen een ‘gigantisch netwerk’ hebben. Twee zijn horecaondernemers, een is de televisiepersoonlijkheid Arie Boomsma. Die net vertrekt als De Westkrant binnenkomt. Woensdag is hij er weer, tijdens de grote opening met demonstraties en een presentatie. En gezien de voorraad in de vitrine van de bar ligt naast de yoghurtjes met chiazaadjes een aardige hoeveelheid bubbels. Dat mag wel voor een keertje.

Interieur Vondelgym

Woensdag 21 januari om 17.00 uur is de opening van Vondelgym aan Overtoom 143.