Agenda: Vondelfestival en vrij-dansen

Hoogstins2024

Er is weer veel te veel te doen in West dit weekend. Wij pikten het leukste eruit.

Tantra-dansen

We weten niet zo goed wat we er ons bij moeten voorstellen, maar Club Lite aan de Jan van Galenstraat heeft vanavond een Tantric Night. Het heeft iets te maken met mannelijke en vrouwelijke energie en geven en ontvangen en dat dan met dansen. “Je bewustzijn verruimt doordat je in het nu blijft in al je bewegingen. Kortom, je dans wordt een meditatie.” Van te voren is er trouwens ook eten en er komen engelen op rolschaatsen die je op het gemak stellen.

Op naar Vondel!

Het blijft een geweldige formule: op een avond drie kleine voorstellingen meepakken en tussendoor een pintje pakken en een bandje meepikken. Op het programma van het Vondelfestival prijken klinkende namen als Sanne Wallis de Vries, Eva Crutzen en Nathalie Baartman. Er zijn nog kaartjes!

Lekker markten

Blijf hopen op een lente-zonnetje, want er is weer Mercatormarkt op het Mercatorplein met streekproducten, zoals chocolate fudge van Jack Fudge en brood van het Vlaams Broodhuys. Handig dat je daarvoor dan niet helemaal naar de Constantijn Huygensstraat hoeft te fietsen.

En wil je de groeten doen uit West? Fotograaf Mildred Theunisz staat er ook, met haar ansichtkaarten van Bos en Lommer en de Baarsjes. Midred gaat bovendien ook binnenkort aan de slag voor De Westkrant. En echte Westfans kopen op de Mercatormarkt ook nog even De Baarsjes hoodie.

Nog niet uitgemarkt? De Local Goods Market heeft een Travel & Mobility editie, waarop je onder andere de houten fietsen van Bough Bike kunt bekijken. Speciaal voor deze editie is er een kaartje uitgebracht met geheime en minder geheime adresjes in West.

Extraatjes

Als je nou niet gezegend bent met vetrollen of pronte voorgevel, dan kun je altijd nog kleding kopen met ‘deze extraatjes’. De Zwitserse Deborah Dax maakt deze kleding. Zij is artist in residence in WOW en dit weekend kun je deze kleding bekijken. Wie weet wordt het nog mode. (foto: José Pasmans)