Hippe markten veroveren West

Amsterdam-West telt steeds meer hippe markten. Na een geslaagde proef zal de Local Goods Weekend Market elke maand worden gehouden in De Hallen, de voormalige tramremise. De markt voor lokaal gemaakte producten zal mogelijk wekelijks gaan plaatsvinden.

Op het terrein van de Westergasfabriek worden al langer maandelijkse markten georganiseerd: de Sunday Market (kunst, mode en design) en de Neighbourfood Market (ambachtelijk gemaakt eten). West telt nu dus drie markten die zich richten op publiek dat lokaal, duurzaam en eerlijk gemaakte producten koopt.

image

Op de Local Goods Weekend Market zijn alleen in Amsterdam ontworpen en gemaakte spullen te koop. Het aanbod loopt uiteen van kleding, brillen en tassen tot fietsen, lampen en meubels. Ook zijn er homemade worsten, chocola, sapjes en ijs.

De markt in De Hallen is een initiatief van Pakhuis De Zwijger, in samenwerking met Paperdoll/Indiebrands en het platform Made in Amsterdam. De proefedities waren een ‘overweldigend succes’, aldus Anneloes van Gaalen van Paperdoll/Indiebrands. De volgende aflevering is op zaterdag 23 augustus. De toegang is gratis.

image

DeWestkrant