Aan de disco!

Hoogstins2024

Ontsnappen aan de Valentijn-poespas, of er juist he-le-maal voor gaan. Deze tips van onze reporters Fanney en Theuntje zijn leuk mét en zonder date.

Groovy-ACTA

Begin je weekend met funk, groovy danspasjes en wat ongedwongen gezelligheid bij Soul Kitchen in de (inmiddels al niet meer zo) nieuwe club Radion in het voormalige ACTA-gebouw. Geen poespas, maar gewoon disco. De muziek wordt onder anderen verzorgd door Halve Soul, Riso en Times Are Ruff. Ook is er de mogelijkheid om op voorhand een hapje te eten in het café van Radion. Maar dan moet je natuurlijk wel braaf 20 minuten wachten voor je mag beginnen met dansen. Voetjes van de vloer vanaf 21:00. Bij Radion Amsterdam, voorverkoop 8 euro, tickets aan de deur 10 euro.

Liefdesnacht

Is de inspiratie voor het bedenken van een originele Valentijndate op? Dan is dit misschien een leuke optie. Club Lite aan de Jan van Galenstraat heeft zaterdag bijzondere activiteiten op de agenda staan. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar wellicht ontmoet je hier wel je prins(es) op blote voeten. Nataraj is een feest voor de vrije geest en zaterdag kun je weer zonder schoenen dansen op bijzondere beats, henna tattoos laten zetten en andere stands bekijken. Dit keer is het thema ‘de liefde’. Ook hier kun je van te voren voor een bescheiden bedrag een geheel verzorgd diner krijgen van Emma’s Kitchen. Open diner: 19:00, tickets 15 euro. Nataraj, 21:30, 10 euro.

Hoe vind je niets?

Zaterdag geen wilde nacht gehad? Dan heb je waarschijnlijk alle energie om zondag naar de voorstelling Nichego van theatergroep Wie Walvis te gaan. Deze theatergroep maakt muziekvoorstellingen die zowel jong als oud trekt. Hoe vind je niets? Dat is natuurlijk een behoorlijk moeilijke vraag. Het gezelschap probeert daar in het stuk op speelse en muzikale wijze antwoord op te geven. Een meisje ontmoet een vrolijke zigeunerbende die haar dichter bij het niets brengt. Podium Mozaiek, 14:00

(Foto: https://www.flickr.com/photos/armydre2008/)

DeWestkrant