Speciale concerten voor slachtoffers aardbeving bij Meervaart en Podium Mozaïek

(Beeld Instagram)
Hoogstins2024

Op dinsdag 14 februari vond er in Meervaart een concert plaats voor slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. De week erna is er nog een benefietconcert in Amsterdam, namelijk op woensdag de 22ste bij Podium Mozaïek.

Heel de wereld leeft mee met de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Velen kijken niet alleen toe, maar komen in actie. Eerder schreven we al over een spontane hulpactie van de organisatie SAAAM in Nieuw-West en over het initiatief van de Joop van Westerweelschool in De Baarsjes.

Merel Polat
Op 14 en 22 februari zijn in (Nieuw-)West twee benefietconcerten om slachtoffers van de ramp te steunen. De concerten zijn onderdeel van een reeks van drie concerten. Theatermaker, actrice en zangeres Meral Polat en Mystiek Productions zijn de initiatiefnemers. Zij werken nauw samen met drie podia: Meervaart, De Doelen en Podium Mozaïek. De aftrap van de reeks is op dinsdag 14 februari in Meervaart. Het concert in De Doelen in Rotterdam vindt op vrijdag 17 februari plaats. De reeks wordt afgesloten met een concert op woensdag 22 februari bij Podium Mozaïek.

Troost
Yassine Boussaid, directeur Meervaart, licht het event als volgt toe: We hopen met ons podium ook troost te bieden. Op zo’n avond kun je samen zijn en hoeven mensen het leed niet in hun eentje te beleven. Iedereen helpt elkaar, dat is heel mooi.” Artiesten als Kovacs, Naaz, Meral Polat en Warsim Aslan treden op. Fidan Ekiz en Jan Douwe Kroeske nemen samen de presentatie voor hun rekening.

Giro 555
De tickets van 25, 35 en 50 euro worden ongeplaceerd aangeboden. De gehele opbrengst van de benefietconcerten gaat naar Giro 555. De organisaties achter dit gironummer werken dag en nacht om zoveel mogelijk slachtoffers van deze ramp te helpen. Dit zijn onder andere het Rode Kruis, Stichting Vluchteling, CARE Cordaid, Kerk in Actie en Save the Children. Ze verlenen in het gebied medische zorg, delen voedsel en hulpgoederen uit en bieden onderdak. Kijk hier voor meer info, waaronder het voorlopige programma.