Joop Westerweelschool in actie voor slachtoffers aardbeving

Leerlingen helpen met het inladen van hulpgoederen.
Hoogstins2024

Op tal van plekken in West en Nieuw-West zijn acties voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Op de Joop Westerweelschool in De Baarsjes zijn kleding, dekens, luiers, pijnstillers en andere goederen ingezameld. 

Leerlingen hielpen vrijdag op het Balboaplein met het inladen van een bestelauto die naar een verzamelpunt rijdt. Daar gaan de spullen verder naar Turkije. Binnen vergaderden ouders, leerkrachten en jongerenwerkers al over een volgende actie: een benefietbijeenkomst in buurthuis De Tagerijn om geld voor de slachtoffers op te halen.

“We stoppen na vandaag hier met het inzamelen van spullen”, zegt Degi ter Haar, een van de ouders. “Kleding is nu genoeg ingezameld. Er ontstaan problemen bij de grens, zo hebben we begrepen. De controles zijn verscherpt en het is niet zeker of de spullen wel bij de juiste mensen aankomen.” Het is beter nu om geld in te zamelen voor de slachtoffers, aldus Ter Haar.

Hij vertrekt zelf volgende week naar het getroffen gebied, met geld en spullen voor de getroffen familie van zijn Turkse vrouw. “Gelukkig is niemand van haar familie gewond geraakt. Maar ze slapen wel buiten in de kou of in auto’s. Ze durven niet meer binnen te slapen of hun huizen zijn half ingestort. Ik hoop ze zo een hart onder de riem te steken.”

Overleg op de Joop Westerweelschool over de opzet van een benefietactie voor de slachtoffers van de aardbevingen. (Foto Richard Mooyman)