Vrijmarkt en benefietavond op Balboaplein voor slachtoffers aardbeving

De benefietmarkt woensdagmiddag op het Balboaplein. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Met een vrijmarkt voor kinderen op het Balboaplein en een benefietavond in de Tagerijn haalden buurtbewoners woensdag geld op voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Vrijdag is er ook een benefietconcert in MidWest. 

Op het Balboaplein verkochten kinderen, jongeren, jongerenwerkers en buurtbewoners onder meer zelfontworpen sieraden en cupcakes. Ook waren er optredens, workshops en een Foodtruck. Later was er een benefietavond in Huiskamer de Tagerijn met artiesten en sprekers als Meral Polat, Arda Kaya, Sinan Can, Ricky Koole, Remi Hilal en Brader Mûsikî.

Rouw en wanhoop
Het gaat om een initiatief van de Familie van West, een groep bewoners en vrienden uit Amsterdam-West. “De aardbevingen in Turkije en Syrië hebben veel slachtoffers gemaakt. Ook Amsterdam-West is in de rouw; er is een grote Turkse en Syrische gemeenschap hard geraakt door de gebeurtenissen. De wanhoop is groot.” Door de actie wil de Familie van West laten zien dat ‘Amsterdammers er voor elkaar zijn’ en zoveel mogelijk geld inzamelen.

DeWestkrant