Veel steun voor falafelmaker die na brand bijna alles kwijt is

Jawad Balas aan het werk op de Ten Katemarkt. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Het zijn ‘lieve mensen’ en de falafel is ‘heel lekker’. Klanten steunen Jawad Balas en zijn vrouw Willie van de Libanese eetkraam Tyros op de Ten Katemarkt. Met complimenten én donaties. Na een brand thuis in Geuzenveld, raakte het stel bijna alles kwijt. Willie is na de brand met hartproblemen opgenomen in het ziekenhuis. 

De hulpactie is opgezet door Debra Barraud van platform Humans of Amsterdam. “Het is een wonder dat ze nog leven”, schrijft ze. Het herstel van hun woning gaat acht maanden duren. Jawad slaapt ondertussen op de bank bij een vriend. De schade is grotendeels verzekerd, maar niet de professionele kookapparatuur voor hun marktkraam, aldus Barraud.

Het doel was om 10.000 euro in te zamelen, de teller staat inmiddels op ruim 18.000 euro. En de donaties blijven binnenkomen. Met het geld kunnen Jawad en Willie in ieder geval nieuwe keukenapparatuur aanschaffen die hard nodig is op de Ten Katemarkt.

Jawad, die dinsdag in de kraam staat, zegt dat hij zeer dankbaar is voor de hulpactie. Het is druk. Met een glimlach overhandigt hij een klant een wrap met falafel. En het laatste nieuws over zijn vrouw Willie? “Zij ligt nog in het ziekenhuis.”

Tyros is een van de falafelhotspots van West, zo schreef Patricia eerder.