Beste markten zijn in West

Uitgebreid aandacht voor de Ten Katemarkt in de Amsterdamse Marktgids (foto: Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Dát was er nog niet: een overzichtelijk en lekker leesbaar boekje met alle markten in Amsterdam: De Marktgids voor Amsterdam. Journalist Tijs van den Boomen zette ze allemaal op een rijtje, en schreef een paar mooie reportages over de karakteristieke markten van de stad. West en Nieuw-West ontbreken hier uiteraard niet.

Zo is er uitgebreid aandacht voor de markt op het Sierplein (‘Beste Markt van Nederland’). Een standhouder vertelt dat ze op de woensdagen op het Sierplein altijd meer verkoopt dan op de Albert Cuyp. En: wie de romantiek koestert van de ‘oude’ Albert Cuyp en Ten Katemarkt, moet in Nieuw-West zijn, aldus Van den Boomen.

In West krijgen de nieuwkomers Neighbourhood Food Market (dit weekend open in Kersteditie) en de Mercatormarkt een plekje. Het Bos en Lommerplein blijkt dé plek voor koopjesjagers. En sinds de opening van De Hallen wordt de Ten Katemarkt weer ‘de beste van de stad, waar kooplui weer knokken om een plaatsje.”

Hoe je aan zo’n boekje komt? Nou, gewoon op de markt. Uitgever en schrijver staan maandagmiddag 21 december van 13.30 tot 17.00 uur op de Ten Katemarkt, tegenover Café Marktzicht.

 

DeWestkrant