Club De School open op 3 januari

Entree van De School aan de Dr. Jan van Breemenstraat. (foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

De 24-uurslocatie De School opent zondag 3 januari de deuren. De opvolger van club Trouw in een voormalig schoolgebouw in de Dr Jan van Breemenstraat zal zeven dagen per week open zijn. Behalve een club is er ook een concertpodium, restaurant en café. De kaartverkoop begint op 16 december.

De club is gevestigd in de voormalige fietsenkelder, met een dansvloer voor vijfhonderd mensen. De dj draait tussen het publiek, ondersteund door lichtopstellingen van kunstenaars Children of the Light. De programmering zal voor een groot deel uit lokale dj’s bestaan, die de tijd krijgen lang te draaien.

De School slaat volgens programmeur Luc Mastenbroek een een andere richting in dan de meeste clubs. “We hebben ervoor gekozen niet samen te werken met externe promoters, om zo dj’s de ruimte te geven hun eigen avonden in te vullen met artiesten waarmee zij een goede band hebben. Onder het dak van De School bouwen de dj’s en het publiek zo samen de club op.”

De eerste maanden zal De School in het weekend tot in de vroege ochtend geopend zijn. Naast clubnachten zal De School ook concerten organiseren in een oud technieklokaal met ruimte voor tweehonderd mensen. De programmering gebeurt in samenwerking met Subbacultcha!

De School is opgezet vanuit Post CS BV, dat eerder achter Club Trouw en club 11 zat. De nieuwe eigenaren zijn Ernst Mertens en Jochem Doornbusch. Olaf Boswijk blijft als mede-eigenaar betrokken. De zakelijke leiding valt onder Sarah de Jonge. Kyara van Loenen is aangesteld als creatief directeur en Luc Mastenbroek is verantwoordelijk voor de clubprogrammering.

Restaurant

In De School gaat Restaurant DS vijf dagen per week een wisselend menu serveren. Groenten zullen een centrale rol spelen, waarbij vlees en vis voornamelijk ondersteunend zijn. De chef-kok van Restaurant DS is Lenny Ylstra. Hij was voorheen souschef bij Restaurant As.

Café

Naast het restaurant bevindt zich Café DS dat zeven dagen per week vanaf zeven uur ‘s ochtends de deuren opent voor ontbijt, lunch en koffie. Café DS wordt omschreven als een warme, huiselijke plek waar een simpele en gezonde kaart centraal staat. Restaurant DS en Café DS zijn gelegen aan een groot terras.

Sport

De School biedt ook onderdak aan Het Gymlokaal, een sportlocatie gehuisvest in de twee authentieke gymlokalen. Verder zijn er plannen voor een expositieruimte.