Oh, lá, lá op het Mercatorplein

Doneer

Zin in zoet na het Kerstdiner? Patricia Jacob haalde een wel heel bijzonder koekje bij Patisserie Richenel aan het Mercatorplein. En dit is wat er gebeurde. 

Voordat Richenel Doekhi zijn eigen patisserie aan het Mercatorplein opende, was hij chef-patissier bij De Kersentuin en chef-kok bij L’invité. In die Amsterdamse restaurants ontwikkelde hij een stijl die hij nu in zijn eigen zaak toepast. ”Ik ga voor pure ingrediënten en mijd chemische smaak- en kleurstoffen. Daarnaast gebruik ik minder suiker dan andere patissiers.”

Zijn aanpak levert witte chocoladebollen, Snickertaarten, éclairs en macarons met intense smaken op. De peer-karamelmacaron is zijn nieuwste creatie. Drie woorden: oh, là, là. In de koekcrème zitten stukjes stevige peer, Doyenné du Comice, en verjus. Dit lichtzure sap van onrijpe druiven tempert het zoet van de peer en karamel.

Je kunt dit superfrisse koekje van 1,25 euro online bestellen en daarna van maandag tot en met zaterdag ophalen bij Richenel’s. Gewoon even binnenlopen? Dat kan van donderdag tot en met zondag.

Patricia Jacob houdt van lekker eten en van schrijven over lekker eten. Daarover blogt ze voor Amsterdam Bites to Die for. En nu ook voor De Westkrant.

 

Vorig artikelBeste markten zijn in West
Volgend artikelNaar buiten
Patricia Jacob
Freelance redacteur en journalist. Op haar blog en FB-pagina Amsterdam Bites To Die For schrijft ze over de lekkerste pittige, hartige en zoete hapjes van de stad. www.amsterdambitestodiefor.com