Gemeente neemt maatregelen tegen drukte op de markt

De Ten Katemarkt afgelopen week. Op deze foto staan de kramen nog dicht op elkaar. (beeld: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Omdat de markten belangrijk zijn voor de voedselvoorziening van veel Amsterdammers, wil de gemeente ze open houden. Maar er komen wel maatregelen van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland om drukte op de markt tegen te gaan. Dit weekend bleek dat het te druk was op de populaire markten om de anderhalve meter sociale afstand te houden.
Nu moeten op markten waarbij meer dan honderd mensen tegelijk aanwezig zijn -zoals de Ten Katemarkt en de markt op Plein ’40-’45- de kramen verspreid staan met anderhalve meter ertussen. En als er te weinig ruimte is, dan gaan de non-food kramen als eerste dicht.
Een andere maatregel is dat etenswaren niet meer voor de kramen genuttigd mogen worden. Even een harinkje happen bij de visboer of een patatje eten bij de frietkraam is dus niet meer toegestaan. Alles moet mee naar huis in een zakje of tasje.

Hier zijn alle maatregelen te lezen.

Waardeer je De Westkrant? Met een donatie zorg je ervoor dat we nieuws kunnen brengen uit West. Met hart voor de buurt, juist nu. Kijk hier: Ik steun De Westkrant

DeWestkrant