Ongedocumenteerden in MidWest verijdelen poging tot diefstal

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Een poging tot diefstal van een insluiper in MidWest is vanochtend verijdeld door de groep ongedocumenteerden die hier in de dagopvang zit. De insluiper had een iMac onder zijn arm. Op zijn weg naar buiten werd de insluiper verrast door de man van eigenaar Anita Groenink, die op het moment in het gebouw wat klusjes aan het doen was.
,,We wilden de man aanhouden, maar dat lukte niet. Klaas werd tegen de muur gedrukt. Toen is die groep jongens eromheen gaan staan, zodat hij niet weg kon”, vertelt Groenink, die nog maar net van de schrik is bekomen.
De ongedocumenteerden worden overdag in MidWest en op andere plekken in de stad overdag opgevangen. ,,Anders hangen ze buiten rond, en dat wil je niet nu iedereen nu het beste binnen kan blijven”, verklaart Groenink. Afgelopen week had ze de deuren van de flexplek annex vergadercentrum gesloten vanwege het horecaverbod. Ze verhuurt zalen en werkplekken veelal aan bedrijven en organisaties zoals de gemeente.

Waardeer je De Westkrant? Met een donatie zorg je ervoor dat we nieuws kunnen brengen uit West. Met hart voor de buurt, juist nu. Kijk hier: Ik steun De Westkrant

,,Toen het verzoek kwam om ongedocumenteerden op te vangen gedurende de Corona-crisis, heb ik de kachel en het koffie-apparaat maar weer aangezet. Hier kunnen die jongens verblijven en bijvoorbeeld hun kleren wassen. Ook zorgen we ervoor dat er goede met name handhygiëne is.” De opvang in MidWest is alleen voor de dag. ’s Nachts hebben de circa vijftien ongedocumenteerden een slaapplek elders in de stad.
Van de poging tot diefstal van de computer en de schade is aangifte gedaan. De insluiper bleek een bekende van de politie te zijn.

(beeld: eigen foto Anita Groenink)