Plofkraak op Food Center

De ingang van het Food Center aan de Jan van Galenstraat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins

De harde knal die in de nacht van zondag op maandag om half een te horen was bij het Food Center aan de Jan van Galenstraat kwam van een plofkraak. Vanaf daar vluchtten twee mannen op een scooter richting Westerpark. Veel bewoners in West meldden op Twitter dat ze wakker zijn geschrokken van een harde knal. Het lawaai was zelfs te horen in Slotermeer.

Volgens de politie heeft de kraak plaatsgevonden in de afstortbuis van de kluis van een bank. Onderdelen van de kluis zijn maar liefst vijftig meter weggeblazen. De explosieven opruimingsdienst was meteen ter plaatse. De politie is nog op zoek naar beeldmateriaal van de verdachten. Vooral is de politie benieuwd naar beelden van het aankomen en wegrijden van de motorscooter met de twee vermoedelijke daders.

Het aantal plofkraken was de laatste tijd sterk gedaald nadat kwetsbare geldautomaten langs de openbare weg zijn weggehaald. De andere automaten geven ’s nachts geen geld meer uit.

Wie contact wil met de politie met informatie over deze plofkraak, kan dat doen met het rechercheteam van District West via 0900-8844. Informatie anoniem delen kan via 0800-7000.

Waardeer je De Westkrant? Met een donatie zorg je ervoor dat we nieuws kunnen brengen uit West. Met hart voor de buurt, juist nu. Kijk hier: Ik steun De Westkrant