Verdachten babbeltrucs in West gepakt

Hoogstins2024

De politie heeft twee mannen van 21 en 23 jaar aangehouden die worden verdacht van babbeltrucs in West waarvan voornamelijk oudere inwoners het slachtoffer werden. De twee zijn mogelijk als nepbezorgers betrokken bij veertien of meer gevallen in januari en februari.

Steeds werd aangebeld door een man gekleed in een PostNL of TNT-jas, met een pakket in de hand. Hij liep ongevraagd mee naar binnen en vertelde dat een klein bedrag moest worden gepind voor de portokosten.

Volgens de politie werden de slachtoffers overrompeld en overhandigden zij hun pinpas, en toetsten hun code in op een mobiel apparaat. De nepbezorger zei dat hij naar de auto moest om de transactie in orde te maken, en verdween met de pinpas.

Kort daarna vonden telkens pinpastransacties plaats met de gestolen passen. Agenten herkenden de twee verdachten van camerabeelden die werden gemaakt van die geldopnames. De twee mannen zijn begin vorige week in de vroege ochtend aangehouden. Zij zitten nog vast. De politie waarschuwt inwoners voor babbeltrucs.