Onderzoek politie naar belaging jonge vrouw Mercatorplein

Hoogstins2024

De politie onderzoekt een incident op het Mercatorplein waarbij een jonge vrouw door een groep jongeren zou zijn betast en beroofd. Het voorval vond vorige week woensdag plaats rond middernacht. Door het bekijken van camerabeelden uit de omgeving hoopt de politie de mogelijke daders op te sporen.

Wat er die avond precies gebeurde, is volgens een politiewoordvoerster nog niet duidelijk. Volgens de verklaring van het slachtoffer viel zij met haar fiets, waarna ze door een groep van circa tien jongeren werd betast. Eén van hen zou haar daarbij hebben beroofd van haar telefoon.

Burgemeester Van der Laan heeft pas besloten tot de plaatsing van camera’s op de Jan Evertsenstraat en Mercatorplein. Dit vanwege een toenemend aantal geweldsincidenten, waaronder berovingen en overvallen. De camera’s komen voor dit onderzoek te laat; de politie moet beelden van andere camera’s in de omgeving opvragen.

De Politie Overtoomse Sluis signaleert de laatste tijd een toenemend aantal meldingen over overlastgevende jeugd. De politie vermoedt dat dit te maken heeft met het warme weer, waardoor jongeren langer op straat hangen.

DeWestkrant