Ruzie over nepdrugs aanleiding schietincident Admiralengracht

Na het schietincident op de Admiralengracht verrichte de politie acht aanhoudingen (foto: Martine de Vente, De Westkrant)
Hoogstins2024

De verkoop van nepdrugs blijkt aanleiding te zijn voor de schietpartij op de Admiralengracht afgelopen maandag. Dat staat in een verklaring van de politie op facebook.
Het incident veroorzaakte veel commotie in De Baarsjes. De kruising tussen Admiraal de Ruijterweg en Witte de Withstraat was afgezet, net als de Admiralengracht ter hoogte van de Pieter van der Doesstraat. Een uur lang cirkelde bovendien de politie-helicopter boven de buurt.
Twee mannen die er na hun aankoop achter kwamen dat ze nepdrugs hadden gekocht, gingen verhaal halen bij de verkoper. Deze trekt een wapen en schiet met wat blijkt een nepwapen te zijn. De schermutseling die daarop ontstaat is aanleiding voor de politie om met flink veel manschappen uit te rukken en in totaal acht mannen aan te houden. Onder hen zijn de twee kopers van de drugs. Bij het incident zijn volgens de politie geen gewonden gevallen.

Agenten hebben maandagavond acht mensen aangehouden voor betrokkenheid bij een schietincident in de Pieter van der…

Geplaatst door Politie Amsterdam op Dinsdag 2 juni 2020

DeWestkrant