Autokraak vooral in parkeergarages

Een nieuw waarschuwingsbord na autokraken bij St Barbara. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Sinds begin dit jaar is sprake van een toename van autokraken in West. De dieven hebben het vooral gemunt op voertuigen in parkeergarages. De politie hield woensdagnacht een autokraker aan in een garage bij de Laan van Spartaan in Bos en Lommer.

De verdachte kon op heterdaad worden gepakt dankzij een oplettende buurtbewoner. Volgens de politie waren bij 23 auto’s de ramen ingeslagen. De recherche heeft de zaak in onderzoek. De politie in West signaleerde eerder dit jaar al een toename van diefstallen uit auto’s. Zo was er half januari een reeks autokraken in de parkeergarage van Byzantium in de Tesselschadestraat.

Begin januari was er ook een serie diefstallen uit auto’s geparkeerd op de Spaarndammerdijk bij begraafplaats St Barbara en op de Transformatorweg. Dit leidde tot de plaatsing van waarschuwingsborden. De politie raadt aan om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten en het dashboardkastje open te laten.

Het politieteam Overtoomse Sluis vroeg onlangs ook aandacht voor de diefstal van kentekenplaten van geparkeerde auto’s. Verder werden afgelopen weekend langs de Haarlemmerweg 41 geparkeerde auto’s beschadigd. De vernielingen liepen uiteen van krassen op de lak tot kapotte spiegels. De politie is nog op zoek naar getuigen.