Turks ijs van geitenmelk bij Lawa in Nieuw-West

(foto: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Bij het splinternieuwe Lawa aan de Slotermeerlaan kun je een selfie op je cappuccino laten zetten en likken aan ambachtelijk Turks ijs op basis van geitenmelk.

Eerst een mixed grill schotel of een broodje kebap scoren bij Antep Kebap. Daarna naar de buren om bij de patisserie een koffie en baklava te regelen. Als je al uit je dak gaat van deze ‘tweetrapsraket’, heb ik steengoed nieuws voor je. Sinds kort kun je deze combi uitbreiden met een derde gang: het ijs van café en ijssalon Lawa. De drie zaken zitten op een rij aan de Slotermeerlaan, dichtbij Plein ’40-’45. Ze zijn onderdeel van het immer uitdijende Turkse imperium Serifoglu. 

IJskarretje voor deur
Sinds 1 juni staan de deuren van Lawa wijd open. De zaak zou eigenlijk op 1 april officieel opengaan, maar daar stak de coronacrisis en stokje voor. Om de buurt toch alvast de specialiteit te laten proeven, parkeerde het team een ijskarretje voor de deur. De twee stenen geiten bij de kar verklappen een deel van het recept. Lawa verkoopt namelijk ambachtelijk Turks ijs op basis van geitenmelk. Het ijs is er in zes smaken: naturel, chocolade, walnoten, hazelnoten, aardbei en pistache (2 euro per bol, pistache-ijs 3 euro).

Andere textuur
Door de geitenmelk heeft het ijs een andere textuur dan het ijs dat je bij veel Italiaanse zaken vindt. Lawa’s ijs is minder smeuïg, eerder een beetje plakkerig. Het pistache-, walnoot- en hazelnootijs is heerlijk puur en bevat stukjes noot. Mooi ijs, dat naar méér smaakt. Je kunt het in wild versierde hoorntjes laten scheppen of op een wafel of crêpe. Te gewoon? Kies uit een van de sauzen (witte chocolade, karamel) of een van de tig toppings (suikerspin, Ferrero Rocher).

Cheesecake on a stick
Als je dát nog niet Instagram-waardig genoeg vindt, bestel dan een freakshake. Of de cheesecake on a stick, de vegan chocolate cake, de blueberry white chocolate cheesecake dan wel de Selfieccino. Voor zover ik weet, is Lawa het eerste Amsterdamse café dat dit soort cappuccino’s verkoopt. Je maakt eerst een selfie en laat die daarna op je cappuccino zetten. Jij en je Selfieccino in het roze-witte interieur van Lawa. Wedden dat dit een mooi plaatje oplevert? Of misschien zelfs wel een complete vlog.

P.S. Behoefte aan meer ijsadressen? Check hier.

 

DeWestkrant