Joop Westerweelschool eert verzetsheldin Willy met nieuwe naam

De Joop Westerweel aan het Balboaplein, nu de Joop & Willy Westerweel. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De Joop Westerweelschool in De Baarsjes is omgedoopt in de Joop & Willy Westerweel. De buurtschool aan het Balboaplein eert zo ook echtgenote Willy van de bekende verzetsstrijder Joop Westerweel.

De school draagt sinds 1986 de naam van Joop Westerweel. De schoolleiding vond het hoog tijd om de naam te wijzigen omdat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog samen met zijn vrouw Willy in het verzet zat. 

De nieuwe naam is ‘een mooi en urgent eerbetoon aan verzetsheldin Willy Westerweel’, aldus de school. De naamswijziging sluit volgens de directie aan op twee belangrijke pijlers van de school: het streven naar gelijkwaardigheid en het benadrukken van het belang van samenwerken. 

Tijdens de feestelijke onthulling vrijdagmiddag was er een voorstelling met leerlingen die een muzikale en theatrale reis over de wereld maakten. Zij vertelden behalve over Willy Westerweel ook over hun eigen moeders, zussen en oma’s uit onder andere Suriname, Indonesië, Turkije, Syrië, Burkina Faso, Gaza, Marokko en Nederland, aldus de school.

DeWestkrant