Spontane hulpactie na aardbeving: ‘Vooral winterkleding hard nodig’

Bij SAAAM in Nieuw-West sorteren vrouwen hulpgoederen voor aardbevingsslachtoffers. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Warme kleding, dekens, babyspullen en verzorgingsartikelen zijn nodig voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Bij de organisatie SAAAM aan de Jan de Louterstraat in Nieuw-West sorteren vrijwilligers stapels tassen en zakken met spullen die buurtbewoners langsbrengen. 

Een vrachtwagen brengt ze naar Turkije en het grensgebied van Syrië, zegt Fatimzahra Baba, oprichter van SAAAM. “Vooral winterkleding is hard nodig, maar ook bijvoorbeeld luiers en maandverband.” Een eerste lading is al door een vrachtwagen opgehaald en onderweg naar het ijskoude rampgebied. 

De hulpactie is een spontaan initiatief van vrouwen uit de buurt, aldus Baba. “Direct na het vreselijke nieuws zijn ze in actie gekomen. Ze willen iets doen om te helpen.” Het gaat om vrouwen van verschillende culturele achtergronden. “Er zit hier zoveel veerkracht in de wijken”, zegt Baba. 

Ondertussen blijven mensen langskomen om zakken en tassen kleding te brengen, of om te vragen of ze een handje kunnen helpen. Kleding en andere spullen inleveren kan van ’s ochtends negen tot ’s avonds negen uur aan de Jan de Louterstraat 15, in ieder geval tot en met vrijdag. 

DeWestkrant