Podium Mozaïek is even kerk, mét theatervoorstelling

Podium Mozaïek aan de Bos en Lommerweg. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Podium Mozaïek tovert zich woensdag 19 januari tijdelijk om tot kerk. Ondanks de gedwongen sluiting zijn bezoekers ’s avonds weer welkom in het theater in Bos en Lommer. Het gaat om een protestactie tegen het kabinetsbesluit om geen versoepelingen toe te staan voor de culturele sector. 

Theoloog en theatermaker Rikko Voorberg zal met zijn PopUpKerk de kerkdienst om 20.30 uur openen en Studio52nd speelt de voorstelling Fok Me Hokje over genderidentiteit en seksuele oriëntatie. De avond is gratis toegankelijk, maar aanmelden is verplicht en inmiddels is er een wachtlijst, aldus Podium Mozaïek.

Op woensdag doen meer culturele instellingen mee aan de ludieke actie Kapsalon Theater, waarbij er wordt geknipt terwijl er optredens zijn. Het kabinet besloot vorige week dat winkels en kappers weer open mogen, maar de culturele sector en horeca moeten voorlopig dichtblijven.

Het Van Eesteren Museum in Nieuw-West opent woensdag tussen 12 en 14 uur de deuren voor hardlopers die bezig zijn aan een rondje Sloterplas. Zij kunnen dan een route dwars door het museum volgen om daarna buiten weer verder te sporten.