Matteüspassie met Indiase raga’s en Arabische maqam

(Foto Nichon Glerum)
Floatinggardens

In Podium Mozaïek start op 2 april de ‘Passie van Nu. Troost in zeven talen’, een theatrale concertserie van World Opera Lab. De voorstelling is geïnspireerd door de Matteüspassie van Johann Sebastian Bach. 

World Opera Lab plaatst de Passie-traditie in het licht van verschillende wereldwijde invalshoeken. In zeven talen wordt het verhaal van de wereld van nu verteld. Première van de Passie van Nu is op zaterdag 2 april in Podium Mozaïek in Bos en Lommer.

De zangers en het ensemble van World Opera Lab vertolken verhalen van strijd, verlies en wederopstanding. Erbarme dich begeleid door een Arabische ud,
O Haupt voll Blut und Wunden naast Afro-Surinaamse klaagzangen, en Aus Liebe in een muzikale dialoog met Indiase raga’s. De Passie van Nu gaat over de verschillen tussen mensen maar vooral over hoe zij elkaar de hand reiken, aldus World Opera Lab.

Bariton Sinan Vural zingt de aria’s en Turkse mystieke liederen. Aylin Sezer vertolkt de sopraanaria’s, Shwan Sulaiman reciteert mystieke Arabische poëzie en Itzel Medegico zingt zowel de mezzo-aria’s van Bach als Mexicaanse son. Chetna Sahni Sehgal zingt Hindoeïstische bhavans en de ud-speler Haytham Safia speelt melodieën uit Galilea. Danseres Vanessa Felter leidt deze ceremonie. 

World Opera Lab maakt vanuit Amsterdam-West operaproducties waarbij culturele verschillen worden overbrugd en hedendaagse vraagstukken zich op een poëtische wijze weerspiegelen. World Opera Lab presenteert producties in onder andere de Mercatorbuurt waarbij buurtbewoners samenwerken met professionele musici en zangers. 

https://www.worldoperalab.com/producties/

Doneer