Lichaam vermiste Silvia (24) gevonden in Westerpark

Een deel van het park was vanmiddag afgezet voor onderzoek naar het gevonden lichaam. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

In het water in het Westerpark is zaterdagmiddag het lichaam van de vermiste Silvia (24) aangetroffen. Er is volgens de politie geen sprake van een misdrijf. Aan het eind van de middag was de politie bezig met onderzoek bij het water in de buurt van de portiersloge ter hoogte van restaurant Rainarai. Verschillende reddingshonden van vrijwilligers waren kort daarvoor aangeslagen op deze plek. 

Kermis
In de omgeving werd al bijna een week gezocht naar de 24-jarige Silvia uit Spanje, die zaterdagavond 19 maart verdween na een bezoek aan de kermis in het Westerpark. De politie zocht direct na de vermissing de volgende dag al in het park, maar zonder resultaat. Er was een hoopje kleren aangetroffen, maar de politie verklaarde eerder deze week dat het niet zeker was dat het ging om haar kleding. Silvia was vanaf de kermis nog wel naar een coffeeshop vertrokken, aldus de politie. 

Reddingshonden
Vrienden, kennissen en vrijwilligers zochten de afgelopen dagen het park en omgeving af. Op veel plekken hadden zij flyers opgehangen met foto’s en informatie over de vermiste Silvia. Vandaag zochten ook veel vrijwilligers met honden in het gebied. De Samenwerkende Reddingshonden Organisatie laat weten met in totaal 27 honden en 34 mensen te hebben gezocht.

Nabestaanden
De Westkrant was vanmiddag al op de hoogte van de vondst van het lichaam, maar besloot niet te publiceren totdat de nabestaanden waren ingelicht.

Het Westerpark zaterdagavond, kort nadat het lichaam van Silvia op deze plek was geborgen. (Foto Richard Mooyman)
Oproep om Silvia te zoeken in het Westerpark. (Foto Richard Mooyman)