Kermis beveiligd met hekken, scanpoorten en camera’s

Het reuzenrad draaide woensdag al proefrondjes. De kermis gaat vrijdag open. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De kermis in het Westerpark krijgt voor het eerst hoge hekken. Ook komen er camera’s en scanpoorten. Dat staat in een brief aan omwonenden. De kermis begint op vrijdag 10 maart en duurt tot en met zondag 19 maart.

De jaarlijkse kermis wordt veel zwaarder beveiligd dan voorheen. Dit gebeurt in samenspraak met de gemeente en politie. Vorig jaar oktober waren er op- en rond de kermis in Osdorp ernstige ongeregeldheden, die leidden tot vervroegde sluiting, inzet van de Mobiele Eenheid en aanhoudingen van relschoppers. Ook op de kermis in Westerpark een jaar geleden waren er problemen. De politie ontruimde de kermis op een vrijdagavond na een melding over een jongen met een vuurwapen.

Op vrijdag en zaterdag zijn er op de kermis in het Westerpark van 17 uur tot 22.30 uur extra beveiligingsmaatregelen. Het aantal toegangen wordt dan beperkt van vijf naar drie, aldus de brief. “Alle bezoekers van het kermisterrein, óók degenen die de kermis niet willen bezoeken en alleen het terrein willen passeren, dienen via de scanpoorten te gaan. Op deze maatregel is helaas geen uitzondering mogelijk.”

Naast wapens en drugs zijn ook gezichtsbedekkende kleding (hoodies, petten) verboden, zo staat er in de brief.