Festival RRReuring met nieuwe makers in Podium Mozaïek

Het Gegeven Paard met Benzokarim, Zeinab El Bouni en Daniëlle Zawadi
Hoogstins2024

Podium Mozaïek in Bos en Lommer staat de komende tien dagen volledig in het teken van RRReuring, het Nieuwe Makers Festival met dans, theater en spoken word. Vijf voorstellingen gaan in première. Nieuw is ook de expositie door fotograaf Lowie van der Grinten met zijn eerste solotentoonstelling REFLECT.

De vijf voorstellingen die in première gaan zijn Het Gegeven Paard (spoken word) door Benzokarim, Zeinab El Bouni en Daniëlle Zawadi, REFLEJO 2.0 (theater) door Dahiana Candelo, BLINDSIGHT (dans) door Vainergill Thurnim, Jihad an Nafs (theater) door Nabil Tkhidousset en MACHO (dans) door Erwin Kiene.

De voorstelling Voor Sletten die zijn verkracht (theater) is door Toni Blackwell doorontwikkeld en ook is er rauw, experimenteel en nieuw werk, waaronder JE BENT PITTIG, ‘K GA JE ZACHT MAKEN (theater) door Yeliz Dogan, Influenced (dans) door Alvaro Oosterwolde, Walhalla (dans) door Rorschach Collectief (dans), Hayati (dans) door Romy Stark en Bodies of Routine (dans) door Rebecca Wijnruit.

In talkshows gaat spoken word-artiest Smita James in gesprek met een expert uit de theaterwereld over uiteenlopende thema’s. De talkshow sluit steeds af met een bijdrage van Poetry Circle en huisgezelschap DEGASTEN. Poetry Circle komt elke talkshow met een nieuw spoken word-talent. Meer informatie bij Podium Mozaïek en Rrreuring.

DeWestkrant