Werk en geld voor elke zzp’er

Pitchen in White Label Coffee, onder toeziend oog van organisator Erik van Gulik
Hoogstins2024

’’Wie wil er voldoende werk en inkomen?’’ Alle vingers van creatieve ondernemers en zzp’ers gaan omhoog. Op vrijdagochtend zijn ze afgekomen op de Open Koffie Mercatorplein. Om nieuwe mensen te leren kennen, te netwerken en een pitch te geven over eigen werk of project.

Organisator Erik van Gulik wil creatieven en ondernemers uit de buurt met deze maandelijkse koffiesessies verder helpen. Talenten en mooie ideeën zijn er genoeg in West, alleen is het vaak best lastig om daarmee geld te verdienen.

Erik, coach en trainer, begint met peptalk. ’’Iedereen is gemaakt om succesvol te zijn, maar dat doe je nooit alleen.’’ De aanwezigen in White Label Coffee in de Jan Evertsenstraat krijgen de gelegenheid om te pitchen. Vooraf geeft Erik nog enkele tips: niet langer dan een minuut, anders is de aandacht weg. En niet roepen dat je meer klanten wilt. Beter is het om aan te geven welke hulp je nodig hebt. ’’En meld ook wat je zelf aan anderen kunt geven om ze te helpen. Gratis, dat is wel zo eerlijk.’’

Appeltaart

Natuurlijk worden er visitekaartjes uitgewisseld, maar volgens Erik is dat geen doel op zich. Onderling contact is volgens hem veel belangrijker. Na het pitchen is de sfeer in de groep een stuk meer ontspannen. Onder het genot van goede koffie en verse appeltaart wordt nagepraat. Na afloop geeft Erik een workshop over hoe je kunt groeien als ondernemer. Helemaal gratis.

Lees hier de tips van Erik voor een goede pitch.

 

DeWestkrant