Kleurrijke ondernemers nemen afscheid

(illustratie: Linda Rusconi)
Hoogstins2024

Met een aubade door de harmonie en een toespraak van de burgemeester namen Joop en Gerrie Sierat afgelopen zaterdag afscheid van hun winkel Aladdin’s Notenhoek in de Jan Evertsenstraat. Ze kregen deze tekening van Linda Rusconi als aandenken.

De zaak blijft in de familie en wordt overgenomen door hun zoon Martin en diens vrouw Jemnah. Martin Sierat werkte tot 2003 in de zaak. Hij kent Jemnah van de buren. Zij stond achter de toonbank van Slagerij Overdevest toen in 1998 de vonk oversprong. Geef Om de Jan Eef had onlangs een diepte-interview met de familie.

Een andere kleurrijke ondernemer uit de Jan Evertsenstraat nam ook afscheid: Kees Kwakman van de Volendammer Vishandel geeft het stokje over aan Wouter van ’t Hull. De winkel raakt daarmee uit handen van de familie. ‘Mijn zoons hebben een andere carrière’, aldus Kwakman in dit interview in Het Parool. De winkel was sinds 1931 van de Volendammers. De naam ‘Mop’ komt trouwens van Kwakmans betovergrootmoeder Moppie. De naam, personeel, winkel en assortiment blijven overigens hetzelfde. Ook de winkel van Mop werd vereeuwigd door Linda Rusconi.

(illustratie: Linda Rusconi)

 

DeWestkrant