Rinus (80): ‘Mooi weer en ik ben tevreden’

Mensen van West, Amsterdam-West, Amsterdam, bloemen
(foto: Mildred Theunisz)
Hoogstins2024

“Die bloemen? Die zijn voor mezelf; ik heb altijd wel vier of vijf bossen in mijn huis staan. Ik houd van bloemen, planten en de natuur. Van de week was ik ’s morgens vroeg in de polder om te wandelen. Prachtig, die bevroren mist op de velden en de bomen. Dat zie je nauwelijks als in de stad rondloopt.
Ik heb altijd buiten gewerkt. Als jongen kwam ik uit een arm gezin en in de zomervakantie gingen we dan in de schoolwerktuinen helpen; een beetje schoffelen en zo. Dan konden de kinderen na de vakantie weer aan de slag. Toen ik van school af ging, ging ik werken in de groentetuinen waar nu het Rembrandtpark is.

Nadat daar de boeren waren uitgekocht omdat er woningen en een park kwamen, ging ik voor de gemeente werken. Weer in het groen: altijd buiten. In de zomer op Frankendael en in de winter op boomkwekerij in Amstelveen.
Het is prachtig om in de natuur te werken en te zien hoe de seizoenen de planten en bloemen beïnvloeden. En volgens mij heeft het ook geholpen dat ik op mijn tachtigste nu nog zo vitaal ben.
Ach meid, ik ben wel tevreden… een beetje mooi weer dan kan ik lekker veel wandelen en zwemmen.”

DeWestkrant