‘Maak muurtekst van oproep burgemeester Van der Laan’

Burgemeester Van der Laan tijdens een werkbezoek in 2017 aan Bos en Lommer. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

‘Zorg goed voor onze stad en voor elkaar’. Deze uitspraak van wijlen burgemeester Eberhard van der Laan moet een plek krijgen als muurtekst in De Baarsjes, zo vindt initiatiefnemer Liesbeth de Looper. Haar idee kreeg veel bijval op de website Stem van West. Het algemeen bestuur van stadsdeel West bespreekt het voorstel binnenkort.

De Looper vindt het een mooi idee als de tekst van Van der Laan te zien is op straat, in de vorm van een graffiti, een muurschildering of ander soort kunstwerk. Als eerbetoon aan Van der Laan, maar vooral als oproep aan iedereen die zich in de stad bevindt.

Als mogelijke plek noemt De Looper het Mercatorplein. Zij wijst op een andere bekende uitspraak die Van der Laan ooit deed in een discussie met een man die beweerde dat hij nog nooit bij een Amsterdammer op visite was geweest. ’’Ach flikker op, ik woon in De Baarsjes. Waar woon jij? Ouwehoer.’’ Maar ook een plek op station Sloterdijk zou kunnen, aldus De Looper.

De stadsdeelcommissie buigt zich op 6 maart over de haalbaarheid van het voorstel, dat 183 steunbetuigingen kreeg op de Stem van West.

DeWestkrant