Geen feest met Koningsnacht, maar wel kaarsjes

(beeld: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Koningsnacht kan toch nog een beetje feestelijk worden. Buren in de Filips van Almondestraat in De Baarsjes oefenden alvast met een lichtjesfeest en hopen dat het in de hele stad toch nog nog gezellig wordt.

Her en der in de stad ontstaan initiatieven om toch wat te maken van de ‘intelligente lockdown’ in de stad. Zo staken bewoners van de Filips van Almondetraat afgelopen zaterdag kaarsjes aan en maakten een lint en een hart in de straat om zo medebewoners een hart onder de riem te steken. Initiatiefnemer Petra Wentzel wil hiermee andere straten en buurten op het idee brengen hetzelfde te doen.

Kaarsjes in De Baarsjes .

Het idee is simpel: je neemt een waxinelichtje, doet het in een glaasje en dat glaasje gaat weer in een boterhamzakje. Op het zakje kun je een mooie boodschap schrijven.

Een plan is ook om op Koningsnacht een groot hart te ontsteken op de Dam, bij gebrek aan festiviteiten. De lockdown duurt in ieder geval nog tot 28 april. Je kunt je hier aanmelden voor het evenement.
Heb je zelf een kaarsjes- of andere actie georganiseerd, zoals opera op het balkon of een concert in de binnentuin? Mail ons je foto’s of filmpjes mail@dewestkrant.nl