Plannen voor Coffee Company Admiralengracht

Hoogstins2024

Er zijn toch al genoeg koffietentjes in Amsterdam-West? Nou, niet aan de Postjesweg. Tenminste dat vindt Coffee Company franchisenemer Marieke Laumans. Zij vraagt via de site Horecacrowdfunding.nl een lening aan voor een filiaal op de hoek van de Postjesweg en de Admiralengracht. Op die plek zat tot voor kort een glashandel.

In haar aanbieding noemt ze het pand ‘een prachtige locatie met authentieke details’. Opvallend aan het pand is vooral het karakteristieke erkertje en op de stoep ervoor kan inderdaad een groot terras. Verder noemt de ondernemer het feit dat de zaak aan een doorlopende fietsroute én vlakbij de Kinkerstraat ligt als succesfactoren. Overigens opende nauwelijks een maand geleden 100 meter verder -op de hoek Baarsjesweg/Postjesweg- al een filiaal van Buon Giorno, de koffieketen van ex-voetballer Dries Boussatta.

Laumans heeft met haar partner al vijf jaar een Coffee Company aan de Plantage Muidergracht. Ze heeft nog € 165.000 euro nodig voor ze de benodigde € 225.000 bij elkaar heeft om de zaak te openen. Nu al hebben deelnemers ruim € 25.000 geleend aan Laumans. Hiermee is in drie dagen tijd vijftien procent van het benodigde bedrag bij elkaar. Dat geld moet met een rente van jaarlijks 8 % teruggaan naar de investeerders.

DeWestkrant