Piepklein woninkje: bijna 3000 reacties

Bij woningcorporatie De Key staan ze er ook versteld van. Maar liefst 2698 mensen reageerden op een zogenaamde lotingswoning. Dat zijn sociale huurwoningen waarop alle ingeschrevenen van Woningnet kunnen reageren en evenveel kans maken om ervoor in aanmerking te komen. “Normaal reageren 1500 tot 1700 geïnteresseerden op zo’n huis. Dit hoge aantal verbaast ons ook”, zegt woordvoerder Manon Hebben van eigenaar De Key.

Het huis meet 45 vierkante meter en heeft vier kamers. De grootste (woonkamer) meet 16 m2, de andere kamers zijn zes à zeven vierkante meter. Woningnet prijst het huis verder aan als ‘gehorig’ en ‘niet geschikt voor kinderen’. En aan de huur kan het ook niet liggen, die is nog maar net onder de sociale huurgrens en bedraagt € 681,66 per maand.

Waarom dan toch zo ongekend veel mensen reageren op de woning, daarnaar kan De Key-woordvoerder Manou Hebben slechts gissen.  Hebben: “De plek aan de gracht is natuurlijk aantrekkelijk. En veel vierkamerwoningen voor twee personen komen er nou ook niet vaak vrij.” Ook aantrekkelijk zou kunnen zijn dat er aan het appartement binnenkort groot onderhoud wordt gepleegd.