Overheerlijke appeltaart bij Pink’s Bakery

(foto: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Pink’s Bakery is de nieuwste aanwinst op de Postjesweg. Nog even wachten en dan kun je er ook koffiedrinken.

Respect voor mensen die Nederlands proberen te leren! Wat een hell moet dat zijn, met al die tergende g-klanken en onlogische grammaticale regels. De Thaise Suwanna Hasanont laat zich er niet door afschrikken en bikkelt verder. Ze wil de taal vloeiend spreken, zodat ze perfect kan communiceren met de klanten in de zaak die ze sinds 22 januari met haar man runt: Pink’s Bakery op de Postjesweg. Nou, ik vind dat ze het al hartstikke goed doet. Bovendien is ze zo’n schat dat een taalfout meer of minder echt niet boeit.

Amandelcroissants
Trots wijst ze op de broden die haar man, Volendammer Jaap Molenaar, vandaag heeft gebakken. “Broden op desembasis. Puur natuur, géén toevoegingen. De buurt vindt het lekker.” Alles wat zij en haar man verkopen, rolt uit de ovens achterin. Behalve broden in verschillende smaken, liggen er in de vitrine kaascroissants, chocoladebroodjes en – mijn absolute favoriet – amandelcroissants.

Appeltaart
Pal daarnaast liggen Franse citroengebakjes met merengue. Een andere must zijn de appeltaarten, die volgens Suwanna, net zo smaken als ‘bij oma’. Echt niet. Ik vind de taart veel lekkerder dan die van mijn Indische oma. Zij kon ananastaartjes bakken als de beste, maar had van appeltaart geen kaas gegeten. Jaaps appeltaart is er een om in te lijsten: goede korst en – hoera – amandelspijs. Binnenkort kun je in de ruimte naast de winkel koffiedrinken. Driemaal raden wat ik dan keer op keer laat aanrukken.
https://www.facebook.com/Pinks-Bakery-272744663380818/