Mokum Reclaimed verklaart parken en pleinen festivalvrij

Drukte tijdens een evenement in het Westerpark. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De organisatie Mokum Reclaimed zegt de vergunning binnen te hebben voor ‘het meest duurzame festival van Amsterdam’: Het Jaar van het Park en het Plein. Het evenement duurt van 2 februari tot en met 29 december. De aftrap is aankomende zaterdag 2 februari in het Westerpark. Gedurende het evenement zijn er op 23 locaties debatten, excursies, kleinschalige wandelingen en bijeenkomsten om de rust en de stadsnatuur te beleven, zo meldt de organisatie in een persbericht.
Mokum Reclaimed had de vergunning aangevraagd als protest tegen het evenementenbeleid van de gemeente. De organisatie zegt dat de gemeente de vergunning nu ‘van rechtswege’ heeft verleend. Mokum Reclaimed had de gemeente gesommeerd de vergunningsaanvraag per 1 februari te publiceren, wat nog niet is gebeurd. Die datum is morgen verstreken en dat is volgens de organisatie het teken dat de vergunning is verleend.
Voor de organisatie van het festival heeft Mokum Reclaimed een website gemaakt. Op de agenda staan tot nu toe twee evenementen. De aftrap in het Westerpark is zaterdag om 14.00 uur met een officiële opening en een natuurwandeling. Het tweede evenement vindt dan pas plaats op 23 maart, met een debat op een nog nader te bepalen locatie.

DeWestkrant